VIND HIER EEN ANTWOORD OP
DE MEESTGESTELDE VRAGEN!

Klik op een onderwerp om meer te weten te komen

De kostprijs van een dakterras of grinddak wordt beïnvloed door verschillende factoren. Allereerst speelt het gekozen materiaal voor de betegeling of het type grind een belangrijke rol. De prijs kan variëren afhankelijk van of u kiest voor bijvoorbeeld keramische tegels, natuursteen of betonnen tegels, of voor verschillende soorten grind.

Daarnaast hebben ook de terrashoogtes en grinddiktes een aanzienlijke impact op de kostprijs. Hoe hoger het terras moet worden opgebouwd of hoe dikker het grindbed moet zijn, hoe meer materiaal er nodig is en dus hoe hoger de kosten zullen zijn.

De bereikbaarheid van uw dak vormt eveneens een essentiële factor die de prijs van uw dakterras beïnvloedt. De toegankelijkheid voor het leveren van materialen en het uitvoeren van de werkzaamheden kan de kosten beïnvloeden, vooral als er extra maatregelen of apparatuur nodig zijn.

Kortom, de kostprijs van een dakterras of grinddak is maatwerk en hangt af van verschillende factoren, waaronder het gekozen materiaal, de terrashoogtes, grinddiktes en de bereikbaarheid van het dak. Het is daarom aan te raden om een professionele analyse en offerte aan te vragen om een nauwkeurige schatting te verkrijgen voor uw specifieke project.

Het voornaamste voordeel van een dakterras is de substantiële verlenging van de levensduur van uw dak. Het dakterras kan de levensduur mogelijk met 200 tot 300 procent verlengen, doordat het dak beschermd wordt tegen schadelijke invloeden zoals uv-straling, grote temperatuurschommelingen en fysiek contact. Bovendien resulteert de aanwezigheid van een dakterras niet alleen in een langere levensduur van het dak, maar vermindert het tevens de noodzaak voor regelmatig onderhoud aan het dakmembraan.

Daarnaast biedt het dakterras ook isolerende voordelen, kan het de efficiëntie van zonnepanelen verhogen en fungeert het als een waardevolle toevoeging aan uw gebouw.

De cumulatieve voordelen van een dakterras, waaronder de verlengde levensduur van het dak, isolatie, verbeterde zonnepaneelrendementen en de esthetische meerwaarde, dragen op termijn bij aan aanzienlijke kostenbesparingen.

Als uw (privé)woning ouder is dan 10 jaar, kunt u die onder een aantal voorwaarden renoveren tegen het btw-tarief van 6%.

Afbraak en wederopbouw van een woning wordt niet beschouwd als renovatie. Voor die sloop en nieuwbouw geldt in principe het btw-tarief van 21%, maar onder bepaalde voorwaarden kunt u een lager tarief krijgen. Meer informatie hierover kunt u terugvinden op de website van de FOD Financiën.

Veel mogelijkheden

Tegels blijven vlot
wegneembaar

Tegels blijven vlot
wegneembaar

Vormt een
ballastlaag

Weinig
onderhoud

Laat je inspireren

Bekijk enkele van onze realisaties

We would love to
stone your roof

Wij maken vrijblijvend
een offerte op.

Bij Stoneroof kan u terecht voor het ontwerp, de aanleg en het onderhoud van uw groendak of daktuin.

Gratis
offerte

Kwadestraat 185,
8800 Roeselare

info@stoneroof.be
+32 478 95 56 82

BTW-nummer:
BE 0772 902 334

Dakterrassen

Dakterrassen op tegeldragers

Dakterrassen op kiftlaag

Betontegels vs. Keramische tegels

Grinddaken

Functioneel als windstabiele ballastlaag

Esthetisch en akoestisch

Verschillende types grind